17 maart 2021

Carintreggeland is met het project 'Samen Uit!' de winnaar van de Tom Sebastiaan Gans Prijs. De zorgaanbieder ontvangt een bedrag van 12.500 euro voor dit project, omdat het op een bijzondere manier kwetsbare ouderen bij de samenleving betrekt. De prijs, die iedere twee jaar wordt uitgereikt door het Oranje Fonds, is dinsdag 16 maart tijdens een online bijeenkomst uitgereikt aan Mirjam Molenkamp van Carintreggeland.

Kwetsbare ouderen

Samen Uit! zorgt ervoor dat kwetsbare ouderen die er zelf niet gemakkelijk op uit kunnen, toch uitstapjes kunnen maken en andere mensen kunnen ontmoeten. Hoewel de mogelijkheden door corona momenteel zeer beperkt zijn, kunnen de ouderen normaliter kiezen uit een groot aanbod aan activiteiten.

'Meer contact met andere ouderen'

Een grote groep ouderen gaat meerdere keren per maand mee. "Hierdoor is er naast incidenteel contact ook meer structureel contact met andere ouderen", aldus Marcel van Spronsen van het Oranje Fonds. "Het project draait, op de coördinatie na, op vrijwilligers. Vanwege het grote bereik dat het project heeft, de professionaliteit van de organisatie en de innovatieve aanpak heeft de jury besloten de Tom Sebastiaan Gans Prijs aan dit Hengelose project toe te kennen." De jury bestaat uit medewerkers en bestuursleden van het Oranje Fonds. Sinds 1997 gaat de prijs iedere twee jaar naar een Nederlander of een Nederlandse organisatie die zich heeft ingezet om een actueel maatschappelijk probleem aan te pakken.

FOTO: ©Oranje Fonds

Reacties

Reacties aan het laden...

Meer in artikelen

Ander nieuws