5 maart 2021

Ayfer Koç, fractievoorzitter voor het CDA in de Enschedese gemeenteraad, krijgt een onderscheiding voor betoond vrouwelijk leiderschap. Het gaat om een award die jaarlijks wordt uitgereikt door het Women Economic Forum aan vrouwen die als voorbeeld en inspiratie gelden voor seksegenoten in de hele wereld.

De formele uitreiking van de onderscheiding - de Women of the Decade in Public Life & Leadership - vindt maandag aanstaande plaats, dan is het Internationale Vrouwendag. Behalve Koç wordt ook de Cypriotische minister van Energie, Handel en Industrie gelauwerd.

Motivering volgt maandag

Koç toonde zich in 1Twente Vandaag nog steeds wat beduusd van het bericht over haar nominatie dat haar vorige week bereikte. Waarom deze eer haar te beurt valt, weet ze zelf ook niet precies. “Ik ben voorgedragen; door wie weet ik niet. De motivering hoor ik maandag pas.” De Enschedese politica is fractievoorzitter van haar partij en werd in 2018 lijsttrekker. In datzelfde jaar stond zij in de toptien van de verkiezing voor Beste raadslid van Nederland.

Op maandag verzorgt de Enschedese de openingsspeech van de Internationale Vrouwendag. In dit geval gaat het om het Europese event rondom deze dag.

Naast haar politieke loopbaan runt Koç een adviesbureau. Ze studeerde Bestuurskunde aan de Universiteit van Twente en werkte bijna tien jaar bij de gemeente Enschede.

Reacties

Reacties aan het laden...

Meer in artikelen

Ander nieuws