7 januari 2021

Vrouwengroep de Hengelose Es is tien jaar geleden ontstaan om vrouwen uit de buurt samen te brengen. Het verbindt vrouwen met verschillende achtergronden door gezamenlijke activiteiten, zoals koffieochtenden. Ook is er aandacht voor een gezondere leefstijl door goede voeding en voldoende beweging.

'Presenteer je leefwereld'

Ingrid Scherphof neemt al acht jaar het voortouw en regelt alles voor deze groep. Ze luistert naar de behoeftes en probeert deze zo goed mogelijk te vervullen. Zo heeft ze het project ‘presenteer je leefwereld’ opgezet om de diversiteit in de groep bespreekbaar te maken.

Leren van elkaars culturen

Ingrid merkte dat er best wat taal- en cultuurverschillen waren binnen de groep en wil door wederkerig begrip de kracht bij elkaar naar boven halen. "Het veranderen van de wereld is op dit moment een feit," zei ze vorig jaar tijdens de uitreiking van de Hengelose vrijwilligersawards. "We moeten leren van elkaars culturen, want we gaan niet meer terug naar hoe het was. We zijn allemaal met elkaar, we moeten het met elkaar doen. Dat is de insteek van onze groep."

Corona

Vanwege de coronamaatregelen kunnen de 36 vrouwen momenteel niet samenkomen, maar ook daar weet Ingrid mogelijkheden te vinden. Zo nodigt ze elke maandag volgens richtlijnen vrouwen bij haar uit op de koffie en organiseert ze elke donderdag een wandeling, uiteraard ook volgens de richtlijnen.

Met elkaar, voor elkaar

De waarde van een vrouwengroep in de wijk heeft zich wel bewezen na al die jaren. "Ik ben er zelf jaren geleden ook gekomen met vragen en onzekerheden en heb gemerkt dat ik door steun veel meer in mijn eigen kracht ben komen te staan. Dat wil ik eigenlijk doorgeven. Vaak denk je dat je het allemaal zelf en alleen moet doen, maar je bent zoveel sterker als je het met elkaar doet."

Tiende verjaardag

Maandag 11 januari bestaat de vrouwengroep tien jaar. Een feestje om dit heugelijk feit te vieren, moet noodgedwongen in de ijskast door de corona, maar zodra het mogelijk is, wordt het jubileum samen met de vrouwen op gepaste wijze gevierd.

Reacties

Reacties aan het laden...

Meer in artikelen

Ander nieuws