6 januari 2021

Vijf Enschedeërs zijn op een bijzondere manier onderscheiden voor hun inzet in de stad. Zaqia Hussain, Frans Feil, Marinus Gouma, Noman Gouriye en Gerd Voogsgerd kregen een Enschede-speld. Dat maakte Burgemeester Henk Jan Meijer bekend in zijn Nieuwjaarstoespraak. ‘In dit bijzondere jaar zouden we er duizenden hebben kunnen uitreiken, maar tegelijkertijd doen we dan een groot aantal anderen schromelijk tekort.’

Met de Enschede-speld worden jaarlijks inwoners in het zonnetje gezet die net even een stapje meer hebben gezet voor de samenleving. De vijf uitverkorenen werden door de wethouder van hun stadsdeel op de hoogte gebracht van hun decoratie via een beeldverbinding. Vervolgens hebben zij de speld ontvangen, met een bloemetje en een taartje. Extra bijzonder dit jaar: Zaqia Hussain kreeg de honderdste Enschede-speld sinds het begin van de uitreikingen in 2007.

In dit coronajaar is niet alleen de uitreiking, maar ook de motivering erachter anders. ‘De vijf mensen die dit jaar een Enschede-speld ontvangen (uit ieder stadsdeel één), staan wat het college betreft ook symbool voor de vele tienduizenden Enschedeërs die ervoor gezorgd hebben dat Enschede, ondanks het corona-virus, overeind is gebleven’, stelt de gemeente.

Reacties

Reacties aan het laden...

Meer in artikelen

Ander nieuws