30 oktober 2020

Vanaf woensdag 28 oktober is hij open: de eerste corona-snelteststraat in Enschede. De drive-through wordt maandag en dinsdag opgebouwd op het terrein van MSG: Veilingstraat 10 in Enschede. Het doel? Mensen sneller laten testen, zodat ze niet onnodig lang hoeven te wachten op hun test(uitslagen). De test is goedgekeurd door de overheid en testuitslagen worden aan de GGD gemeld. Daarmee is het een snelle, betrouwbare optie naast de reguliere GGD-teststraten.

“De wachttijden zijn te lang, hiermee kunnen we het slim oplossen”

De testen zullen op afspraak uitgevoerd worden. De persoon die getest wordt, kan tijdens de test in zijn auto blijven zitten en heeft binnen 15 minuten de uitslag. Dat is een heel stuk sneller dan bij de reguliere teststraten, waar de testpersoon vaak nog tot 48 uur moet wachten. Bovendien kan de capaciteit van de commerciële teststraat bij toenemende vraag snel opgeschaald worden. Zo hoeven mensen nooit lang te wachten op een afspraak. Een test kost € 120.-. excl. BTW en wordt uitgevoerd door www.CoronaSneltestEnschede.nl, die inmiddels meer dan tien teststraten heeft ingericht door heel Nederland.

Arjan Kleizen, Directeur/eigenaar MSG: “Op het moment dat wij benaderd werden als locatie, hadden we net twee managers in quarantaine zitten in afwachting van hun testuitslagen. Je bent medewerkers zo een paar dagen tot een week ‘kwijt’, omdat de reguliere wachttijden lang zijn. Daarom wist ik meteen: hier willen we aan meewerken. Door snel te kunnen testen en snel uitslagen binnen te hebben, kunnen we het virus in de regio Twente beter peilen. En mensen weten sneller waar ze aan toe zijn: zo dragen we ons steentje bij aan de vitaliteit van de regio. Dat past ook bij MSG als bedrijf: een sociaal en maatschappelijk betrokken organisatie.”

Volgens de huidige planning zal de teststraat vanaf woensdag 28 oktober geopend zijn. Een afspraak inplannen kan via www.CoronaSneltestEnschede.nl

 

FOTO TER ILLUSTRATIE: PIXABAY

Reacties

Reacties aan het laden...

Meer in artikelen

Ander nieuws