26 oktober 2020

Vrouwenclub Dunya uit Enschede, onderdeel van het wereldwijde Soroptimisten-netwerk, start vanaf 22 oktober een crowdfunding om geld op te halen voor het kunstkaarten project KUNST DOOR DE BUS. Met het opgehaalde geld wordt een set van zes kunstkaarten gedrukt. De ontwerpen zijn gemaakt door zes vrouwelijke kunstenaars en vormgevers uit Enschede. Vervolgens gaan de opbrengsten naar het goede doel van de club: Amader Nir, een kleinschalig opvanghuis in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh, voor slachtoffers van vrouwenhandel en straatkinderen.

 

Normaal gesproken organiseert Dunya elk jaar interessante bijeenkomsten om geld te genereren voor een goed doel. Maar vanwege de pandemie kon dat niet, dus het vrouwennetwerk bedacht een ander plan. In deze coronatijd is het schrijven en versturen van kaarten een mooie manier om iemand te laten weten dat je aan hem of haar denkt. Het idee van een unieke wenskaartenset was geboren.

Dunya vroeg zes vrouwelijke kunstenaars en vormgevers uit Enschede om een ontwerp te maken, waarbij de kracht van de vrouw centraal staat. Iedere kunstenares deed dit vanuit haar eigen discipline en invalshoek. Met humor, schoonheid, kwetsbaarheid en kleur. Het resultaat zijn zes unieke kunstwerken in de vorm van een A5 wenskaart. De kaarten zijn ontworpen door Annelien Dam, Debbie Voerman, Judith Hofmann, Stephanie Nypels en Quinta Bies. Een zesde kunstenares komt er nog als kers op de taart bij, als de crowfunding voor minimaal 80 % geslaagd is.

Crowdfunding campagne
Om de kaarten te laten drukken en om de kunstenaressen een vergoeding te geven start Dunya een crowdfunding campagne via het Voor de Kunst-platform. De crowfunding periode loopt van 22 oktober t/ 22 november en in deze maand hoopt Dunya minstens € 2.500 op te halen. Als tegenprestatie voor een donatie krijgt de crowdfunder de unieke kunstkaartenset cadeau. Of men kan kiezen uit een set kunstkaarten plus een verjaardagskalender of een kleurrijke poster. Alle informatie en de pakketten staan op www.voordekunst.nl, zoek op KUNST DOOR DE BUS.

Steun voor tehuis  
Als de crowfunding slaagt gaat Dunya vervolgens de kaartensets verkopen via haar Facebook pagina en mogelijk ook via de landelijke Soroptimist website. Het geld dat daarmee wordt verdiend gaat naar Amader Nir, een tehuis in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh. Hier worden slachtoffers van vrouwenhandel en straatkinderen opgevangen. Eén van de clubleden van Dunya is in Bangladesh geboren en kent de mensen die het tehuis runnen.

Over Dunya
Vrouwenclub Dunya uit Enschede is onderdeel van het wereldwijde Soroptimist International netwerk. Dit netwerk zet zich in om de positie van vrouwen en meisjes te verbeteren. Wereldwijd en lokaal. De club bestaat uit vrouwen met allerlei verschillende beroepen en met wortels in Nederland en vele andere landen.

Reacties

Reacties aan het laden...

Meer in artikelen

Ander nieuws