20 oktober 2020

De opnamestop in de twee ziekenhuis van ZGT is ingetrokken. Het ziekenhuis, met vestigingen in Hengelo en Almelo, heeft weer voldoende bedden beschikbaar voor niet-coronapatiënten. Vorige week woensdag werd de opnamestop van kracht.

Uiterste maatregel

Crisiscoördinator Wilfred Dijkstra van ZGT laat in Tubantia weten ‘heel blij te zijn dat de capaciteit weer op orde is’. “Een opnamestop is een uiterste maatregel. Je besluit daartoe alleen als het echt niet anders kan”, aldus Dijkstra.

Hoge bezettingsgraad

Dat het probleem sinds woensdag 14 oktober aan de orde was, had te maken met piekdrukte. Ziekenhuizen werken volgens Dijkstra altijd met een hoge bezettingsgraad van 85 à 90 procent. Juist omdat het model al krap is, waar corona nu dus bovenop komt, moest ZGT aan de bel trekken. Alleen de spoedzorg, de bevallingen en de zorg voor kankerpatiënten kwamen niet in het gedrang.

Verpleeghuizen

De opnamestop gold alleen voor geplande opnamen van niet-coronapatiënten, bijvoorbeeld voor een operatie. Dat de opnamestop nu van de baan is, komt onder meer omdat er patiënten zijn overgeplaatst naar verpleeghuizen.

 

Het ziekenhuis heeft weer voldoende bedden beschikbaar voor niet-coronapatiënten. © Sasin Tipchai via PixabayOok konden er patiënten terug naar huis, bijvoorbeeld omdat er nu thuiszorg is geregeld.

Reacties

Reacties aan het laden...

Meer in artikelen

Ander nieuws