3 augustus 2020

Enschedeër Tim Lammers is de man die vorig jaar een dinopark inrichtte op de voormalige vliegbasis Twente. Dit jaar haalde hij dertig reuzeninsecten uit China voor een nieuw evenement op de vliegbasis. Toen kwam Corona en viel z’n plan in het water. Zijn insecten staan nu in de tuin van Natura Docet in Denekamp.

Redactie | 1Twente

Hij was ernstig teleurgesteld toen hij de boodschap kreeg, dat zijn evenement niet doorgang. “Wat flikken jullie me nou”, dacht hij. “Maar ja, daarin blijven hangen, helpt ook niets.” Een alternatief was vlot gevonden.

Vette tuin

“In samenwerking met Natura Docet zouden we op de vliegbasis een popup museum inrichten. Toen dacht ik, dan gaan we naar het museum met onze insecten. Daar hebben ze namelijk een ontzettend vette tuin. Dat hebben we gedaan.”

Spinnenspookhuis
In het museum kan niet alles wat op de vliegbasis wel kan. “Daar wilde ik een parkshow opzetten met een spinnenspookhuis, popup museum en een musical. Een echt groot evenement. In Natura Docet is het meer een expositie geworden waar we overigens ook de benedenverdieping met insecten hebben ingericht.”

Verlenging

De Enschedeër meldt dat zijn initiatief ook in het museum een succes is. De expositie is daar regelmatig uitverkocht. Dus we gaan waarschijnlijk verlengen.” Zijn animatronics zouden tot 16 augustus in Denekamp blijven. Het ziet er nu naar uit dat er een week extra bijkomt en de reuzenbijen, -wespen, krekels, spinnen tot 23 augustus op hun plek blijven zitten.

 

Zie ook: big-insects.com

Reacties

Reacties aan het laden...

Meer in artikelen

Ander nieuws