20 mei 2020

Tweehonderd liter van jeneverproducent Hooghoudt en vijftig liter van bierbrouwer Bavaria kwam vorige maand binnen bij Revalidatiecentrum Roessingh in Enschede. Niet om te drinken maar om de handen te desinfecteren.

Ronald Vrugteman | Tubantia

Het was meer dan welkom meldt het revalidatiecentrum in zijn nieuwsbrief, ‘want het is van groot belang om onze voorraad persoonlijke beschermingsmiddelen zoals mondkapjes en isolatieschorten op peil te houden’.

Recept van WHO
Volgens woordvoerder Elke Spaan van Hooghoudt heeft de jeneverproducent uit Groningen een tijdelijke ontheffing gekregen om handgel op alcoholbasis te produceren. „We maken de handgel volgens een recept van de WHO en verkopen het voor de kostprijs en een klein beetje aan de zorg. Zo leveren we een bijdrage aan de bestrijding van corona en zorgen we tegelijkertijd dat er geld in het laatje komt en we geen overheidssteun hoeven aan te vragen. Doordat de horeca stilligt boeten wij aan omzet in. En zo hebben we een win-winsituatie”, aldus Spaan.

Teruggekomen bier
Ook bij Bavaria wordt desinfecterende handgel gemaakt in de strijd tegen het coronavirus. De bierbrouwer doet dat met overgebleven bier dat terugkomt uit de horeca. De verdampte alcohol wordt gemengd met glycerine en waterstofperoxide om aan de richtlijnen van het RIVM te voldoen.

Medische Mondmaskers
Maar het Roessingh is ook blij met honderd isolatieschorten van Hand, Nagel & Voetzorg Marja, duizend orderverwerkingstassen (om goederen naar de Cohortafdeling, waar coronapatiënten worden behandeld, te brengen) van de Technische Unie en twintig medische mondmaskers via een verpleegkundige.

 

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Pixabay

Reacties

Reacties aan het laden...

Meer in artikelen

Ander nieuws