18 mei 2020

Om acht uur opende 2 Brüder zaterdagmorgen de deuren. Om 8.01 was de eerste kassa-aanslag: een pakje thee. De eerste dag van de ‘Duitse’ supermarkt aan het Van Heekplein trok vooral kijkers.

Video: Laura Ratering en Timo Wolf | 1Twente
Artikel: Marjon Kok | Tubantia

Een gestage stroom mensen loopt naar binnen, eenzelfde hoeveelheid druppelt naar buiten. Lege karretjes worden voortgeduwd in de nieuwe supermarkt 2 Brüder, dat sinds zaterdag is neergestreken in het pand waar Hudson’s Bay eind vorig jaar ter ziele ging. De winkelwagentjes worden niet volgeladen.

Niet lullen maar poetsen
Directeur Ronald Versluis is tevreden. In minder dan twee weken stampte hij het kleine broertje van de grote supermarkt uit Venlo uit de grond. „Wij zijn van niet lullen maar poetsen.” Twee maanden geleden ging hij even langs bij zijn goede vriend Freek Nietsch om wat kleding aan te schaffen. De inwoner van Nijkerk liep over het Van Heekplein en zag het lege pand van Hudson’s Bay. Dat is iets voor mijn supermarkt, dacht hij. „En nu zitten we er al.”

Voor Pasen volwaardige supermarkt
Nu nog alleen op de begane grond. Maar de plannen voor een volwaardig ‘klein KaDeWe’ zijn vastomlijnd. „Begin 2021 gaan we drie maanden dicht. Dan verbouwen we, en komen de koelinstallaties voor de versafdelingen er en komt er horeca op de verdieping.” Wellicht ook een lift vanuit de winkel naar beneden. Hij stampt met een voet op de grond. „Precies hieronder zit de Van Heek parkeergarage.” Voor Pasen volgend jaar heeft Enschede dan een 2 Brüder die net zo groot is als in Venlo.

20 nieuwe werknemers uit Enschede nam 2 Brüder de afgelopen dagen aan. Waaronder bedrijfsleider Erica Moraal. „Ik stuurde een open sollicitatie, zag toevallig op internet dat hier een vestiging kwam. Maandag mocht ik op gesprek komen, dinsdag was ik aangenomen.”
Woensdag liep de 41-jarige Enschedese een dag mee in Venlo. „Want het concept is nieuw voor mij.” Ze werkte bij supermarkt Sanders, werd boventallig verklaard toen opvolger Emté werd overgenomen door Jumbo. „En nu, na bijna een jaar zonder werk hier aan de slag is een geschenk uit de hemel. Ik ben weer bezig, op tijd m’n bed uit en werken. Heerlijk.”

Nu nog met steun van de collega’s die uit Venlo zijn ingevlogen. Straks kunnen de Enschedese medewerkers het zelf. „Als het goed loopt komen er snel collega’s bij.”

 

1Twente nam zaterdagmiddag een kijkje:

Reacties

Reacties aan het laden...

Meer in artikelen

Ander nieuws