9 juni 2019

Brand Your Merch B.V. is een van de winnaars van de tiende editie van de Saxion Ondernemers Award 2019 en mag het prijzenpakket ter waarde van 10.000 euro mee naar huis nemen. De founders Karel Kloeze (25) en Bas Dijkhuis (25) uit Deventer sleepten tijdens een spannende finale de prijs in de wacht met hun pitch. De Saxion Ondernemers Award is bedoeld voor alle ondernemende (oud-)studenten van Saxion en vond woensdagavond 5 juni jl. plaats in het Wilminktheater te Enschede.

De winnaar in de categorie START! is Anouk Tanke met Sassive. De 18-jarige Saxion-studente Bedrijfskunde uit Hengelo won met haar bedrijfsplan voor ‘onzichtbare lingerie’ een prijzenpakket met een waarde van 7500 euro, wat goed van pas komt bij het in productie nemen van haar eerste serie strings door haar pas opgerichte bedrijfje Sassive Lingerie.

Producten en diensten van partners

Naast een geldprijs ontvangen de winnaars een gevarieerd aanbod van producten en diensten, aangeboden door partners van de ondernemers award. Onder andere drukwerk tegoed van Print.com, lidmaatschap van MKB Deventer, boekhoudpakket van Moneybird, professionele bedrijfsvideo van Million Miles Media en bovenal coaching van diverse ondernemers zoals Team Nijhuis en EW Facility Services.

Over de winnaars

Karel en Bas zijn sinds januari eigenaar van een eigen BV: Brand Your Merch. Het duo ontwikkelt kledinglijnen voor populaire dj’s. De discjockeys kunnen die petten, T-shirts, sweatshirts, hoody’s en colberts verkopen via een website, die Brand Your Merch voor ze bouwt. ‘Wij ontwikkelen die kleding in samenspraak met de dj en maken dingen die ze zelf mooi vinden en dus dragen tijdens optredens’, legt Bas Dijkhuis uit. ‘Via merchandising kunnen hun fans dezelfde kleding kopen. De artiest betaalt zelf de productie, wij begeleiden die, doen de website en de marketing. De winst delen we met de dj.’ Het duo uit Deventer heeft al zes dj’s gecontracteerd: Blasterjaxx (de nummer 37 van de wereld), Julian Jordan, Brooks, Skink, Mattn en Reinier Zonneveld. Karel Kloeze schets het voorlopige doel: ‘eind dit jaar moeten we samenwerken met tien dj’s uit de top 150 van de wereld.’

Jury

De jury bestond uit ervaren ondernemers die een sterke verbinding hebben met Saxion: juryvoorzitter Bas Cornelissen (Algemeen Directeur EW Facility Services), Bob Vos (Switch IT Solutions), Marco Aarnink (Print.com), Judith Lansink (MET Architecten) en Rob ten Hove (Nationaal Forensisch Onderzoeksbureau). Deze vakjury is gedurende het gehele traject betrokken geweest en heeft niet alleen de businessconcepten beoordeeld, maar ook de ontwikkeling van de persoon/personen achter het plan.

M’eat Our Talent

Om talent van Saxion in contact te brengen met het regionale bedrijfsleven werd er een exclusief voorprogramma gehouden: M’eat Our Talent. Een driegangendiner waarbij per gang het gezelschap van tafel wisselde, waardoor er volop kennis gemaakt kon worden met elkaar. Naast een inspiratielezing van Ron Simpson van The Avocado Show vertelde Saxions bestuursvoorzitter Anka over talentontwikkeling op Saxion. Tevens een mooi moment voor de ondertekening van de nieuwe samenwerking tussen Saxion en Heracles: een innovatieplatform met als doel om het onderwijs en het bedrijfsleven beter met elkaar te verbinden.

Onderzoek naar tien jaar ondernemerscompetitie

Het lectoraat Business Creation heeft vanwege dit lustrum onderzoek gedaan onder de circa 80 finalisten van de afgelopen jaren. Lector Erik Wierstra gaf aan dat iets meer dan de helft van de respondenten nu een eigen onderneming heeft. Dit varieert van zzp’ers met beperkte omzet tot volwassen bedrijven met een miljoenenomzet en tientallen werknemers. De waardering voor de competitie is hoog, uitgedrukt in een rapportcijfer een ruime 8. De genoemde verbeterpunten worden door het SCvO meegenomen in de organisatie van de volgende edities van de ondernemerschapscompetitie.

Over de Saxion Ondernemers Award

De Saxion Ondernemers Award is een initiatief van Saxion en Founding Partner EW Facility Services en stimuleert en levert een prachtige bijdrage aan de waardering voor het ondernemerschap van ondernemende studenten van Saxion. De editie 2019 werd mede mogelijk gemaakt door onder andere Team Nijhuis en Switch IT Solutions. De Saxion Ondernemers Award werd dit jaar voor de tiende keer georganiseerd. Voor het eerst werd er onderscheid gemaakt tussen Saxion-studenten met een idee (START!) en Saxion-studenten of alumni met een eigen bedrijf (GESTART!). In deze jubileumeditie hebben we dus twee winnaars.

Reacties

Reacties aan het laden...

Meer in artikelen

Ander nieuws