6 februari 2019

Voor bedrijven die willen groeien en hun voortbestaan willen garanderen, zijn vernieuwen en innoveren de toverwoorden. Maar welke vaardigheden vraagt dat? En waar vind je dat innovatietalent? Wellicht doen we er goed aan om meer in te zetten op ondernemerschapsonderwijs en een sterke verbinding aan te gaan met studenten.

Talent is essentieel voor succesvolle innovatie, omdat innovatie vaak van onderop ontstaat. Niet voor niets zien we zoveel veelbelovende startups bij de onderwijsinstellingen. Bij studenten is de innovatiedrang en flexibiliteit groot en de hinder door regels en targets het kleinst. ‘Denk als een startup’ is inmiddels een populaire kreet in de boardroom van grote technologiebedrijven. Om je die denkwijze eigen te maken en de vruchten te plukken van een flinke innovatiekracht, is het raadzaam om samenwerking te zoeken met studenten.

Flexibiliteit voorop

Met ‘smart industry’, robotisering en de groeiende vraag naar technisch personeel staan ondernemers in de hightech maakindustrie voor grote uitdagingen. De technologische vernieuwingen volgen elkaar razendsnel op. De kans is groot dat over twintig jaar de helft van de huidige beroepen op dit vlak niet meer bestaat. Dat betekent dat we nu technische talenten moeten opleiden die vakgericht én flexibel zijn.

Continue vernieuwing

Een ondernemende houding is een vereiste voor de medewerker van de toekomst. Steeds meer bedrijven verwachten van afgestudeerden dan ook dat ze naast vakbekwaam ook initiatiefrijk en creatief zijn. Daarmee draag je bij aan de constante vernieuwing die nodig is in de snel veranderende samenleving.

Ondernemerschapsonderwijs

Ook het onderwijs verandert mee. Ondernemerschapsonderwijs kan zowel studenten als bedrijven verrijken. Innovatie en nieuwe business staan centraal en worden gedreven door passie, nieuwsgierigheid en ambitie. En het mooie is: we hebben zoveel mogelijkheden om die samenwerking tussen studenten en bedrijven uit te breiden. Zodat er een hechtere verbinding ontstaat tussen de kennisinstellingen en onze regionale industrie. En zodat we studenten voorbereiden op de beroepen van de toekomst.

Het talent van jouw toekomst

Wat kies jij: wacht je als bedrijf af tot je een vacature hebt of haal je talent eerder in huis? Het is aan te raden ervoor te zorgen dat je weet waar jij talent kunt vinden en dat je de samenwerking opzoekt. Daarvoor heb je verschillende mogelijkheden. Denk aan afstudeer- of onderzoeksopdrachten, projecten, traineeships, events en awards, studieverenigingen en creathons. Opties genoeg, ook in het mbo en vmbo. Samenwerken zorgt er trouwens ook nog eens voor dat scholieren en studenten de bedrijven in de regio leren kennen. Want hoe willen we afgestudeerden in de regio vasthouden als ze geen idee hebben van hun kansen op de arbeidsmarkt?

Reacties

Reacties aan het laden...

Meer in artikelen

Ander nieuws