30 januari 2019

Van mkb tot multinational, ze doen allemaal zaken met Hecla Professional Audio & Video Systems b.v. in Hengelo. In de 50 jaar dat het bedrijf bestaat heeft het zich ontwikkeld van handelsmaatschappij van consumentenelektronica tot System Integrator van high end audiovisuele systemen voor de professionele markt, die zelfs wereldwijd in werking worden gesteld door eigen technici.

 

In Nederland wordt Hecla Professional inmiddels gezien als de autoriteit op het gebied van audio en video (AV-)systemen. Een rijke historie is ontstaan en een veelbelovende toekomst ligt in het verschiet.

Oprichting

Hecla is opgericht in 1969 als handelsmaatschappij van onder andere stereotorens van Aziatische en Duitse merken. Anno nu is Hecla Professional een projectgestuurde organisatie die in de gehele wereld high end AV systemen installeert. Aan de basis van dit succes staan passie en bewezen zakelijk inzicht. ‘Ik ben bij m’n vader gaan werken met de afspraak dat ik de vrije hand zou krijgen’, zo vertelt Peter Slütter, directeur-eigenaar van Hecla. ‘We deden een uitstekende zet met de introductie van de eerste videopresenter in Nederland en begin jaren ’90 waren we de eerste die de LCD-projector in Nederland introduceerde. Zo hebben we door de jaren heen steeds heel bewuste keuzes gemaakt.’

Bekende landmarks

Hecla Professional is een grote speler geworden in het bedenken, bouwen en beheren van professionele AV-installaties. Peter vervolgt: ‘We zijn verantwoordelijk voor bekende landmarks, zoals de grote Ledschermen langs de snelweg van Interbest en de Ledschermen op Schiphol Airport. Universiteiten zoals de TU Delft en de TU Eindhoven zijn de afgelopen jaren door ons volledig voorzien van AV-apparatuur. Ook zijn wij marktleider op het gebied van levering en onderhoud van play-out systemen in Nederlandse Crematoria. Voor merken als Tommy Hilfiger en Calvin Klein reizen we heel de wereld over om voor hun digitale AV-projecten te realiseren. Voor al deze klanten hebben we een 24-7 storingsdienst beschikbaar om in het geval van calamiteiten snel een oplossing te bieden. Het geeft een heel trots gevoel om aan het hoofd van dit mooie bedrijf te mogen staan, dat dus nu haar 50- jarige bestaan viert.’

Sterke groei

Door de toename van professionele AV- toepassingen is de markt in de loop der jaren sterk gegroeid. De verwachting is dat deze markt wereldwijd groeit van $186 miljard (afgelopen jaar) naar $230 miljard in 2023, een groei van bijna 24 procent. In een continu veranderend AV-landschap helpt Hecla Professional bedrijven met het optimaal benutten van de mogelijkheden die deze technologische ontwikkelingen te bieden hebben.

Van nature

Het zit in onze natuur om ons verhaal extra kracht bij te zetten door middel van beeld en geluid. Zo maakten onze verre voorouders muurtekeningen om aan generaties na hen te vertellen hoe zij leefden of brachten Afrikaanse stammen een boodschap over naar stammen in hun omgeving. Tegenwoordig doen we dat via audio en video (AV) en er is geen wereld meer voor te stellen zonder audio- en videoapparaten.

Hecla Professional

Hecla Professional bedenkt, bouwt en beheert high-end audiovisuele systemen voor de professionele markt. De maatwerkoplossingen bieden ondersteuning bij de uitvoering en het optimaliseren van dagelijkse processen. Audio en video (AV) staan niet langer op zichzelf en zijn tegenwoordig onderdeel geworden van het ‘zakelijke gereedschap’ van de organisatie. Het zijn strategische investeringen. De AV-oplossingen van Hecla Professional gaan dan ook verder dan alléén beeld en geluid. Een audiovisuele oplossing begint altijd met een dieper inzicht in de zakelijke doelstellingen.

Meer info: www.hecla.nl

Reacties

Reacties aan het laden...

Meer in artikelen

Ander nieuws